Välkommen till skolans blogg!

Vem äter vem?

I årskurs F-3 har vi under veckan arbetat med näringskedjor. Eleverna fick bekanta sig med begrepp som producent, konsument, toppkonsument och nedbrytare. En mycket uppskattad lektion av eleverna! 

En nisse har flyttat in!

1 december och en nisse har flyttat in! Bus har utlovats och paket till eleverna hade han med sig. En härlig stämning sprider sig nu i klassrummet och det är fantastiskt att se elevernas förväntan och längtan! 

Vi lär oss om rymden!

Mönster med naturmaterial

I veckan hade eleverna i årskurs F-2 en matematiklektion utomhus. Vi arbetade med mönster och eleverna fick använda sig av naturmaterial för att skapa fina mönster. 

Experiment

Eleverna på Kvarsebo har startat det nya läsåret med att arbeta kring miljöfrågor och återvinning. För att illustrera vad som händer med skräp i naturen har vi tillverkat en skräpplanka. Den har vi nu grävt ner i närheten utav skolgården och kommer inte gräva upp den förrän i vår. Detta visar tydligt för eleverna vad som  händer med skräp när vi slänger det i naturen, vad finns kvar och vad har förmultnat? 

Gemensam läsinlärning

Skolan och förskolan har många gemensamma aktiviteter. En av dem är läsning. Eleverna i åk 4 och åk 5 turas om att läsa för förskolebarnen en dag i veckan. Eleverna tränas i högläsning och förskolebarnen känner trygghet till eleverna på skolan. 

Teknik är kul!

I årskurs F-2 har vi just avslutat ett arbetsområde och resultatet blev egentillverkade kylskåpsmagneter. Eleverna fick lära sig mer om magnetism men även med handledning kunna planera och geomföra en enklare kunstruktion.

Rocka sockorna!

I söndags var det Världsdagen för Downs syndrom. Detta uppmärksammde vi på Kvarsebo skola och rockade sockorna för alla människors lika värde. Olika är bra, olika är kul! 

Bee Happy!

I årskus F-2 avslutade vi veckan med att läsa en fatastisk saga som handlar om bin. I sagan fick eleverna bekanta sig med klöverhumlan, småsovarbiet och rosentapetserarbiet. Efter att vi lyssnat till sagan fick eleverna göra en tillhörande bilduppgit som ni ser bild på ovan. Sagan finns att läsa på Naturskyddsföreningens hemsida! 

Måla till Antonio Vivaldi

Idag fick eleverna i F-2 måla till kompositören Antonio Vivaldi - våren. Under tiden eleverna målade sina konstverk fick de lyssna till Vivaldi - våren. En uppskattat bildlektion och ett bra avslut på veckan! 

Laborativ matematiklektion

I F-2 har eleverna arbetat med geometeri i sina matematikböcker. Under dagens matematiklektion fick eleverna avända sina egenegjorda meterband och mäta ute på skolgården i det sköna vårvädret. Vi använde oss av måtteheterna meter, decimeter och centimeter. Ett skönt avbrott från matematikböckerna! 

loading...

Majbrasa 2021

Fina majbrasor ritade av eleverna i årkurs F-2.  Eleverna fick med hjälp av oljekritor rita en majbrasa och därefter rita och klippa ut siluettbilder på personer som värmer sig runt brasan! 

Matematik i lärpar!

Under dagens matematiklektion började vi arbeta kring volym och måttenheterna liter och deciliter. Eleverna fick i lärpar arbeta tillsammans i sina matematikböcker och träna på att bland annat omvandla och uppskatta volym. Eleverna visade på stor samarbetsförmåga! 

     Läsbarometerfest

Eleverna läser efter sin förmåga och det dokumenteras i stapeldiagram. Eleverna har ett gemensamt mål de ska nå som sedan firas med läsbarometerfest i maj. Eleverna bjöds på grillad hamburgare, de lekte olika lekar b.la. kasta stövel och spela boll med en kon på huvudet. Kvällen avslutades med fika.

 Eleverna på Kvarsebo skola har nu gått på ett välförtjänt sommarlov! Ta hand om varandra i sommar så ses vi igen i augusti!

En dag på stranden!

En härlig promenda ner till den närliggande stranden för att prata om läsåret och vad vi ser fram emot. Självklart blev det även kubb och en hel del fötter som plaskade längs med strandkanten. 

En lyckad eftermiddag med vernissage där eleverna fick möjlighet att visa upp alla sina fatastiska konstverk de skapat under hela läsåret! Några av elevernas konstverk kan ni se nedan. 

Vernissage

Cykelutflykt

Under skolavslutningsveckan hade alla elever på skolan en cykelutflykt till Djupviks gård som ligger några kilometer från skolan. Det blev en mycket lyckad dag med allt ifrån att klappa kaniner och ankor, borsta hästar, mysa med katter och hundar, äta pastasallad vid vattnet, vada och få vara med om ett földop! Tack till familjen på Djukpviks gård för ett fantastiskt bemötande och som gjorde denna dag möjlig att genomföra!