Sommarlov!

 Eleverna på Kvarsebo skola har nu gått på ett välförtjänt sommarlov! Ta hand om varandra i sommar så ses vi igen i augusti!

Cykelutflykt

Under skolavslutningsveckan hade alla elever på skolan en cykelutflykt till Djupviks gård som ligger några kilometer från skolan. Det blev en mycket lyckad dag med allt ifrån att klappa kaniner och ankor, borsta hästar, mysa med katter och hundar, äta pastasallad vid vattnet, vada och få vara med om ett földop! Tack till familjen på Djukpviks gård för ett fantastiskt bemötande och som gjorde denna dag möjlig att genomföra! 

En dag på stranden!

En härlig promenda ner till den närliggande stranden för att prata om läsåret och vad vi ser fram emot. Självklart blev det även kubb och en hel del fötter som plaskade längs med strandkanten. 

Vernissage

En lyckad eftermiddag med vernissage där eleverna fick möjlighet att visa upp alla sina fatastiska konstverk de skapat under hela läsåret! Några av elevernas konstverk kan ni se nedan. 

     Läsbarometerfest

Eleverna läser efter sin förmåga och det dokumenteras i stapeldiagram. Eleverna har ett gemensamt mål de ska nå som sedan firas med läsbarometerfest i maj. Eleverna bjöds på grillad hamburgare, de lekte olika lekar b.la. kasta stövel och spela boll med en kon på huvudet. Kvällen avslutades med fika.

Matematik i lärpar!

Under dagens matematiklektion började vi arbeta kring volym och måttenheterna liter och deciliter. Eleverna fick i lärpar arbeta tillsammans i sina matematikböcker och träna på att bland annat omvandla och uppskatta volym. Eleverna visade på stor samarbetsförmåga! 

Majbrasa 2021

Fina majbrasor ritade av eleverna i årkurs F-2.  Eleverna fick med hjälp av oljekritor rita en majbrasa och därefter rita och klippa ut siluettbilder på personer som värmer sig runt brasan! 

Laborativ matematiklektion

loading...

I F-2 har eleverna arbetat med geometeri i sina matematikböcker. Under dagens matematiklektion fick eleverna avända sina egenegjorda meterband och mäta ute på skolgården i det sköna vårvädret. Vi använde oss av måtteheterna meter, decimeter och centimeter. Ett skönt avbrott från matematikböckerna! 

Måla till Antonio Vivaldi

Idag fick eleverna i F-2 måla till kompositören Antonio Vivaldi - våren. Under tiden eleverna målade sina konstverk fick de lyssna till Vivaldi - våren. En uppskattat bildlektion och ett bra avslut på veckan! 

Bee Happy!

I årskus F-2 avslutade vi veckan med att läsa en fatastisk saga som handlar om bin. I sagan fick eleverna bekanta sig med klöverhumlan, småsovarbiet och rosentapetserarbiet. Efter att vi lyssnat till sagan fick eleverna göra en tillhörande bilduppgit som ni ser bild på ovan. Sagan finns att läsa på Naturskyddsföreningens hemsida! 

Rocka sockorna!

I söndags var det Världsdagen för Downs syndrom. Detta uppmärksammde vi på Kvarsebo skola och rockade sockorna för alla människors lika värde. Olika är bra, olika är kul! 

Teknik är kul!

I årskurs F-2 har vi just avslutat ett arbetsområde och resultatet blev egentillverkade kylskåpsmagneter. Eleverna fick lära sig mer om magnetism men även med handledning kunna planera och geomföra en enklare kunstruktion.

Gemensam läsinlärning

Skolan och förskolan har många gemensamma aktiviteter. En av dem är läsning. Eleverna i åk 4 och åk 5 turas om att läsa för förskolebarnen en dag i veckan. Eleverna tränas i högläsning och förskolebarnen känner trygghet till eleverna på skolan. 

Elevernas delaktighet i matematik

Finalen för svenska melodifestivalen närmar sig. Eleverna i F-2 har lyssnat på bidragen och röstat fram sin favorit. Utifrån elevernas röstning har de skapat stapeldiagram. Clara Klingenström fick flest röster av eleverna.

Välkommen till Kvarsebo skolas blogg. Vi kommer inom kort publicera inlägg här som berättar mer om vår verksamhet.

Varmt välkommen att titta in här om en stund igen!

Läs hela inlägget »